Flytedekke til lagertanker

For silokonstruksjoner som ikke kan bære et fastspent dekke, er et flytende dekke et utmerket alternativ. Det er et rimelig alternativ som kan monteres på alle typer tanker og tilfredstiller krav om tildekking av gjødsel og biorest. Et skreddersydd dekke flyter på gjødselen eller væsken og beveger seg opp og ned i takt med volumet. Regnvann som samles opp på dekke, kan pumpes bort for å hindre at det blandes med gjødselen eller væske, slik at lagringssystemet kan utnyttes best mulig.
Her monteres flytere for lufting
Montering av flytedekke

Rundt ytterkanten på flytedekket festes et kraftig PVC rør som er fylt med skum. Det sørger for at flytedekket holder seg i riktig posisjon.

Luker

Luker for å komme til med miksere eller pumper kan monteres etter eget ønske. Lukene kan betjenes fra utsiden av tanken.

Sikring mot gassdannelse

Under flytedekket er der flytere med rør som hindrer at flytedekket løfter seg opp dersom der dannes gass under.

Automatisk fjerning av regnvann

Regnvann fjernes fra flytedekket med pumpe som har automatisk start og stopp.

Tilfredstiller offentlige krav

Ett flytedekke tilfrestiller offentlige krav til tildekking av lager for gjødsel og biorest.

Tekniske spesifikasjoner

  • Laget av forsterket PVC-membran (minimum 920 gr/m2)
  • Montert på et rør med radius ø 160 mm
  • Flottørerer montert under flytedekke for avgassing.
  • Garantiordning
  • Komo-Kiwa-sertifikat K96681 i henhold til BRL 2342.
  • Godkjent dekke av gjødsel og biorest.

Tilvalg

  • Luker standard størrelse 1,65m x 1,0m
  • Også tilgjengelig i andre (av Komo-Kiwa-sertifisert) membraner
  • Rørsystem for fylling over toppen

.
.

Ofte stilte spørsmål om flytedekke

Flytedekker kan brukes på alle typer tanker og er godkjent som overdekking samtidig som det holder vann ute. Flytedekke er ett godt alternativ på tanker som ikke er sterke nok til å tåle ett vanlig PVC tak eller der en ønsker ett rimeligere alternativ.

Omrøring kan være mer krevende i en tank med flytedekke og en må være forsiktig så ikke propellen kommer i kontakt med PVC duken.

Flytedekket tåler noe snø men blir det for store mengder kan flytedekket bli presset ned og gjødselen kommer på oversiden av flytedekket. Flytedekket blir ikke ødelagt men det mister sin funksjon og det er litt jobb å renske opp etterpå.

Oppå flytedekket monteres en pumpe med automatisk start og stopp som pumper bort regnvann.

Miksing kan gjøres gjennom luker eller der kan monteres stasjonære miksere i tanken. Fylling og tømming bør helst skje gjennom botn av tanken. Dersom det er ønskelig at dette skal gjøres over toppen av tanken kan vi montere rør mellom veggen og flytedekket. Vi anbefaler at utløpet på fylle/tømmerøren i bunn av tanken går minst 1 m ut fra veggen. Over fylle/tømmepunktet legges der inn ekstra flytere for at dekket ikke skal blokkere utløpet ved tømming.