Tak til gjødselkum

Genap-taket er utviklet spesielt for å fungere som et utslippsreduserende tak og er perfekt til å dekke siloer av betong, stål eller tre. Dette skreddersydde oppspente taket er robust, vedlikeholdsfritt, slitesterkt og motstandsdyktig mot gjødselgass og organiske væsker. Hver enkelt tak blir beregnet etter klimatiske forhold på stedet og lokale krav til snø og vindlast.

Montering av tak til gjødselkum
Fakta om tak til gjødselkummer

Ett oppspent tak laget av forsterket PVC folie er god løsning for å dekke en gjødseltank, enten den er av betong, stål eller tre. Materialene som brukes er motstandsdyktige mot gjødsel og gjødselgasser.

Produsert etter mål

Alle tak lages etter mål med luker etter eget ønske. Der bør være minst 2 luker for å kunne lufte ut tanken dersom der er behov for å gå ned i den. Hvert enkelt tak blir beregnet etter lokal snø og vindlast

Duken er laget av Genatex®920 eller Genatex®1150 dette er en høykvalitets forsterket PVC duk som leveres i 2 farger grå eller grønn.

Spesifikasjoner

Sentersøylen er enten betong eller hardtre eller en kombinasjon av disse. Alt stål som benyttes inne i tanken er rustfritt 304 eller 316.
Takvinkelen varierer fra 17° til 30°

Takene produseres av Genap og er godkjent som ett dekke for å redusere utslipp av gasser.

Sertifisering

Komo-Kiwa sertifikat K95985/05 i henhold til BRL 2342.

Luker

Luker plasseres etter eget ønske. Før montering måler våre eksperter siloen nøye for å sikre perfekt passform. Taket støttes av en midtsøyle i hard tre eller rustfritt stål og strammes opp av jekker i rustfritt stål. Innsiden er utstyrt med en kondensflap for å forhindre at kondens siver langs siloveggen og skader den.

Tekniske spesfikasjoner
  • 920g/m² forsterket PVC
  • Stål som benyttes inne i tanken er rustfritt 304 eller 316
  • Sentersøyle betong/hardtre, hardtre eller rustfri.
  • Helningsvinkel på 17° – 30°
  • Som standard er taket utstyrt med to luker (sikkerhetskrav) på 1 x 1 meter.
Tilvalg
  • 1150g/m² PVC
  • Festerør på utsiden i rustfritt stål
  • Luker (1,0 x 1,0 / 1,5 x 1,5 / 1,5 x 2,0), andre dimensjoner på forespørsel.
  • Prefabrikkerte element for forsterking under sentersøylen.
  • Fargevalg: grå og grønn
Ofte stilte spørsmål om tak til gjødselkum

Takene kan monteres på de aller fleste kummer av betong, enten de er plasstøpt eller laget av elementer. Er vi i tvil sjekker vi med produsenten.

Kummen bør helst være helt tom slik at vi får festet innfestningen til sentersøylen i bunn.

Hvert enkelt tak blir beregnet etter snø og vindlast der det skal monteres og vi leverer en beregning som viser hvor mye bunnen må tåle. Dersom bunnen ikke er sterk nok kan vi montere ett betongelement som forsterker bunnen, eller der kan støpes en forsterkning på stedet .

Hvert enkelt tak blir designet ut fra hvor stor snølast der er der det skal monteres. I områder med mye snø bruker vi brattere takvinkel for at snø lettere skal skli av. Det er veldig viktig at taket er skikkelig stramt og at alle luker er igjen dersom der kommer mye snø.

Så lenge temperaturen er over 5 grader kan vi montere tak. Der må heller ikke være for mye vind og regn under montering av selve duken.

Selve duken er forsterket PVC, strammebåndene som holder det oppe er sveist fast i duken. Strammebåndene er festet i en rustfri plate i toppen.  Og det holdes oppe av en sentersøyle av hardtre eller en kombinasjon av hardtre og betong. På utsiden av kummen monteres der rustfrie jekker som strammer duken.